Thursday 8 February 2007

İdeallik ve Gerçekler

Ana düşünce 'Gördüğün Şeyler Gerçekmi?' sözü olunca illa ki ilk yazıda bununla ilgili olmalıydı.

Doğduğumuzdan beri etrafımızda birtakım hadiseler yaşanıyor.Öyleki bazı zamanlarda yaşananlarmı gerçek yoksa idealler gerçeklemi karıştırılıyor anlayamıyoruz.İnsanlar nedense hep olması gerekeni yaşamak ister.Bende böyle bir ailenin çocuğu olarak böyle bir çevrede büyüdüm;

-Hani geceliyin tırnak kesilmez diyen büyüklerden hayatı öğrenmeye çalışdım.(Yav sabahın körü kalk, okula git,eve gel ödev yap,yemek ye ee işte yine gece oldu.Ne yani kesmiyim mi tırnaklarımı? Cadı gibi mi olayım?)

İşte hep idealler bize gerçekmiş gibi lanse edildi.Bir düşünün, Tabiki gecenin kör karanlığında mum ışığında tırnak kesilmez.Maazallah biryerini kesersin o karanlıkda,fakat artık elektrik icat edildiiii,kasmaya ne gerek var sabah erken kalkıp tırnak kesmek için.Git tuvalete kes saat kaç olursa olsun.Hem hijyendir...

Revizyona girmemiz lazım artık.Çünkü yaşadığımız hayatın çoktan 50.000 bakımı geldi!

Mesela bayanların neden sokakda sigara içmesinin yanlış anlaşıldığını anlayamıyorum! Kesin bunun altında Nuri Alço filimlerindeki vamp kadınlarla alakası vardır.Oysa iç Bacım sen sigaranı doya doya.Nevar yani,sokakta öpüşmeye alıştı insanlar ama hala bayanın sigara içmesi yanlış öylemi??

İdealler'e nekadar yaklaşırsak o kadar mutsuz oluyoruz aslında.Bakın size bundan çok değil 15 yıl önce köşesiz bir oda deseler şok olurdunuz.Hatta öyleki demin cümle içinde kullanınca bile anlamsızmış gibi geldi bana :D ,Neyse hani evin odaları olurya işde o odaların köşesi olmasa,köşe yerine eğriler olsa,oval e yakın olsa.15 yıl önce OLMAZ öyle şey diye bağırır çağırırdınız.Hatta belki şimdi bile ters geliyordur.Ama 3 yıl evvelin tredn'i Fang Shui(umarım adını doğru yazmışımdır) diyor ki; köşeler insanlara huzursuzluk verir!,evinizde mümkün olduğunca az köşe kullanın yada köşeleri kapayın diyor.(EH Türk bebesi'ne burnunu sıktıran meşhur başkan da huzuru Oval ofisde bulmamışmıydı sanki :) )

-İdeal eş (bayanlar için) evde oturan,yemek yapan,temizlik yapan,çocuğuna bakan ve akşam kocasının gelmesini bekleyen kadın olarak yansıtıldı eskiden beri.Ama kazın ayağı öyle değil.
unutmayın bayanlara oy hakkını birçokülkeden önce tanımış toprakların çocuklarıyız.Ama gerçek gibi görünen idealler yüzünden annelerimiz,nenelerimiz neler çekti bir düşünün...

GÖRDÜĞÜN ŞEYLER GERÇEK Mİ? derken sadece bu idealler meselesine takık değilim aslında.

Hayatta hep bişeyleri bir takım kalıplara koymaya çalışıyoruz ve bu sebepten mutsuz oluyoruz.Ben çok da olmasa sanırım biraz geç anladım bunu.
İNSANLIĞIN SIFAT SORUNU VAR!

Bir sonraki yazımın başlığıda çıkmış oldu burdan.


*gerçekten sıfatları doğru kişilere doğru şekilde kullanıyormuyuz?

*bu sıfatlar lazım mı?

*sıfatlarmıdır bizi biz yapan yoksa biz mi sıfatlara anlam katıyoruz?

*ZİNCİRLEME SIFAT TAMLAMASI NEDİR?


gibi konulara sonraki yazıda değineceğiz.
Hayde kalın sağlıcakla ve unutmayın HİÇBİR ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL.

No comments: